HENKILÖKOHTAISEN AVUSTAJAN TYÖ

MITÄ ON HENKILÖKOHTAINEN APU?

Henkilökohtainen apu on vammaispalvelulain mukainen palvelu, joka on subjektiivinen oikeus henkilölle, joka tarvitsee henkilökohtaista avustajaa päivittäisiin toimiin, työhön, opiskeluun, sosiaaliseen kanssakäymiseen, kotona tai kodin ulkopuolella. Me, Pirkanmaan Avustajakeskuksen väki, haluamme olla toteuttamassa näitä oikeuksia luotettavasti ja ammattitaidolla.

MITÄ HENKILÖKOHTAINEN AVUSTAJA TEKEE?

Henkilökohtainen avustaja auttaa kaikissa arjen toiminnoissa henkilöä, kuka sairauden tai vamman vuoksi ei selviä niistä yksin. Työtehtävät voivat liittyä esim. hygienian hoitoon, pukeutumiseen, kodinhoitoon, ruokailuun, ulkoiluun, harrastuksiin ja/tai asiointiin.

Asiakkaalle laaditaan palvelusuunnitelma, jonka mukaan avustaja toimii. Henkilökohtaisen avustajan työrooli määräytyy siis avustettavan henkilön avun tarpeen mukaan niin arjessa, kuin juhlassa.

MILLAINEN HENKILÖ SOPII HENKILÖKOHTAISEKSI AVUSTAJAKSI?

Henkilö, jolla on aito halu olla toteuttamassa arvokasta ja asiakkaan oman näköistä elämää. Sellaista elämää, jota haluaisi elää, mutta ei itsenäisesti pysty. Työhön ei ole tutkinto- tai koulutusvaatimuksia. Palkkaus ysostes G 12 A.