Henkilökohtainen apu 

Meiltä voit hankkia henkilökohtaisen avustajan palveluita, mikäli sinulla on käytössä palveluseteli. Toimimme palvelusetelituottajana tällä hetkellä Tampereella ja Nokialla. Henkilökohtaisen avun palvelua tarjoamme myös itsemaksaville asiakkaille, jolloin on mahdollista hyödyntää arvonlisäverottomuus sekä kotitalousvähennys.  

Ottamalla yhteyttä meihin, tulemme tekemään kanssasi palvelukartoituksen veloituksetta. Samalla voimme yhdessä pohtia avustajan työtehtäviä, kuukausittaista tuntimäärää ja minkälainen työntekijän hakuprosessi käynnistetään. Avustajan etsimme yhdessä, jotta löytäisimme heti toimivan yhteistyön ja avustajan valintaan toivomme sinun osallistuvan. Löydettyämme työhön soveltuvan ihmisen, teemme hänen kanssaan työsopimuksen sinun tarpeitasi vastaavana. Toivomme sinun ja avustajan yhdessä suunnittelevan aina tulevat työvuorot riittävän ajoissa,
jotta voisimme olettaa niiden vastaavan mahdollisimman hyvin sinun tarpeisiisi.

Teemme kanssasi palvelusopimuksen, mutta muistathan, että olet kanssammme toimiessa kuluttajasuojalain mukainen kuluttaja ja mikään ei velvoita sinua sitoutumaan meihin. Eli toistaiseksi voimassaoleva sopimus on purettavissa ilman irtisanomisaikaa ja määräaikainen sopimus kahden viikon irtisanomisajalla. Ainoastaan sovitut työvuorot tulee perua 24 tuntia ennen työvuoron alkua. Mikäli peruutus tapahtuu myöhemmin, on meillä oikeus laskuttaa tunnit, joka tarkoittaa myös sitä, että sinulta kuluu saman verran tunteja. Nämä ohjeet ovat suoraan kaupungin laatimasta palvelusetelituottajien sääntökirjasta, jotka haluamme kertoa myös sinulle.

Tietoa henkilökohtaisesta avusta

Henkilökohtainen apu on vammaispalvelulain mukainen palvelu, joka on subjektiivinen oikeus henkilölle, joka tarvitsee henkilökohtaista avustajaa päivittäisiin toimiin, työhön, opiskeluun, sosiaaliseen kanssakäymiseen, kotona tai kodin ulkopuolella.

Palvelua voidaan myöntää ostopalveluna, palvelusetelillä tai työnantajamallilla. Ostopalveluna palvelun tuottaa kaupungin/kunnan kilpailuttamisessa menestynyt yritys. Palvelusetelillä tuotettuna palvelun saajalla on vapaus valita yrityksistä, jotka kaupunki/kunta on hyväksynyt palveluseteli tuottajaksi. Työnantajamallilla palvelun saaja toimii työnantajana ja kaupunki/kunta tuottaa palkkahallinnon sekä toimii palkan sijaismaksajana.